Training en begeleiding
Als je meedoet met Generatie aan Zet, krijg je volop begeleiding en training. Jouw training en begeleiding sluit aan bij de talenten die je wilt ontwikkelen en het project dat je doet. De belangrijkste onderdelen van begeleiding en training staan hieronder uitgelegd.
Begeleiding tijdens jouw MDT
Tijdens je MDT krijg je training en begeleiding die past bij jouw project en bij de talenten die je wilt ontwikkelen. Je hebt regelmatig contact met je begeleider en bespreekt hoe je MDT verloopt. Je krijgt een van de trainingen die op deze pagina staan. Je hebt overleg met je groepsgenoten over jullie samenwerking en jullie leerdoelen, en jullie helpen elkaar om jezelf te ontwikkelen. Ook bespreek je met je begeleider of er nog extra hulp of begeleiding nodig is om jouw MDT tot een succes te maken.
Training door Het Debatbureau
Veel projecten binnen Generatie aan Zet draaien om jongerenparticipatie, democratie, en contact met beleidsmakers. Het Debatbureau verzorgt veel trainingen die eraan bijdragen dat je hier je talenten in kunt ontwikkelen.
Het Debatbureau is een erkend trainingsinstituut en is gevestigd in Den Haag. De meeste trainingen voor Generatie aan Zet organiseren we op locatie bij de deelnemers, bijvoorbeeld op school.
Workshop debatteren
Hoe zorg je ervoor dat argumenten overtuigend worden gepresenteerd? Welke technieken maken een betoog krachtiger en hoe reageer je het beste op mensen met een andere mening? In deze debatworkshop krijg je inzicht in bruikbare overtuigingstechnieken en oefen je hier zelf mee. Je krijgt inzicht in technieken die in je (toekomstige) werk van grote waarde zijn. Na afloop weet je jouw mening en adviezen steviger te presenteren zodat dit leidt tot een grotere impact.
Workshop ‘het geven van opbouwende feedback’
Het geven van opbouwende feedback is binnen onze projecten van groot belang. Wanneer dit goed wordt uitgevoerd, heeft het een positieve impact op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de deelnemers. Tijdens deze training wordt veel aandacht besteed aan het geven van opbouwende feedback aan elkaar. Hierdoor leren de deelnemers met tact en duidelijke communicatie samen verder te komen. Opbouwende feedback helpt niet alleen bij het verbeteren van prestaties, maar bevordert ook een cultuur van openheid en samenwerking. Deelnemers leren hoe ze constructieve kritiek kunnen geven en ontvangen.
Model European Parliament
Als je meedoet aan de nationale conferentie van Model European Parliament (MEP) krijg je training en voorbereiding die daarbij aansluit.
Deelnemers aan Model European Parliament hebben verschillende rollen. De training die je volgt, is afhankelijk van jouw rol in de conferentie. De belangrijkste trainingen zijn:
– Algemene training
– Voorzitterstraining
– Training voor de persgroep
Workshop impact maken als jongere
Hoe maak je jouw mening krachtiger zichtbaar en hoe zorg je als jongere ervoor dat ook jouw belang meetelt? En met welke technieken kun je zelfs politici overtuigen? In deze workshop krijg je inzicht in nuttige overtuigingstechnieken en oefen je hier zelf mee. In een inspirerend en afwisselend programma zorgen onze trainers ervoor dat jij nog meer impact kan maken!
Spoedcursus Politiek
In de Spoedcursus Politiek krijg je een uniek inkijkje in de wereld van de politiek en hoe je hier als jongere zelf een rol in kunt pakken. Je leert hoe politici argumenten uitwisselen en tot beslissingen komen. Tijdens de workshop wordt een politiek debat gesimuleerd met een onderwerp dat van toepassing is op het MDT-project.
Workshop storytelling
Storytelling is belangrijker dan ooit. In deze tijd van continue communicatie richten we ons meer en meer op verhalen die we onthouden. De techniek van storytelling is dan ook overal toepasbaar. In de Generatie aan Zet workshop storytelling gaan we onder meer in op het belang van authentieke storytelling, de koppeling tussen het verhaal en de (kern)boodschap en hoe emotie een boodschap kan versterken. In de workshop komen krachtige praktijkvoorbeelden aan bod en wordt met de groep gewerkt aan toepassing van storytelling voor jongeren n de praktijk.
Als gespreksleider voor een groep staan
Vind je het spannend om voor een groep te staan en wil je leren hoe je een gesprek leidt en modereert? Tijdens de trainingen bij Generatie aan Zet wordt veel aandacht besteed aan het effectief leiden van een debat of gesprek. Een gespreksleider moet namelijk niet alleen goed kunnen luisteren, maar ook in staat zijn om de discussie op koers te houden en iedereen de kans te geven zijn of haar stem te laten horen. Tijdens deze training leren jongeren ook hoe ze met zelfvertrouwen voor een groep kunnen staan en hoe ze kunnen bijdragen aan stevige, constructieve discussies. Daarnaast besteden we aandacht aan het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden en het omgaan met verschillende meningen en emoties in een gesprek. Op deze manier worden jongeren voorbereid om met overtuiging uiteenlopende gesprekken te modereren.
Training op maat
Voor deelnemers die specifieke leervragen hebben reserveren we budget om inhoudelijke sprekers, workshops of trainingen te verzorgen in samenwerking met gespecialiseerde organisaties of inhoudelijke experts. Dit is bijvoorbeeld handig als je een project opzet met een specifiek thema waar je meer over wilt leren.